Diensten

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk is een speciale afwerking voor zowel wanden als plafonds. Evenals bij alle andere afwerkingen zijn de voorbereidende werkzaamheden voor het spackspuiten van essentieel belang. Als voorbereidingen moet gedacht worden aan het eventueel glad afwerken van de kale ondergrond, het afplakken van ramen, deuren en kozijnen, het stof- en vetvrij maken van de ondergrond en het eventueel behandelen met een voorstrijk- of hechtmiddel.

Spackspuitwerk kan men aanbrengen op onder andere ondergronden zoals gipsplaten, betonwanden, cellenbeton, kalkzandsteenblokken, cementgebonden mortel en gipsgebonden mortels.

 

Sierpleisterwerk

Sierpleisters zijn er in verschillende korrel en dikte soorten. De meest voorkomende sierpleisters zijn spachtelputz, krabputz en barokputz Spachtelputz, krabputz en granol zijn kunststof sierpleisters die binnen en buiten en in alle kleuren kunnen worden toegepast. Het materiaal bestaat voor 80% uit wit gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm).

Door middel van een kleurenwijzer kan uit verschillende kleuren gekozen worden. Ter kleuring worden uitsluitend natuurlijke pigmenten toegepast. Doordat sierpleister/spachtelputz uit hoogwaardig materiaal bestaat, kan het ook worden toegepast op buitenmuren. Zo kunnen bijvoorbeeld ook terraswanden en platen van buitengevelisolatie worden afgewerkt met sierpleister/spachtelputz. De marmerkorrels in Spachtelputz zijn verkrijgbaar in drie groottes: extra fijn, “1,2” (één komma twee) en fijn.

Stucadoorsbedrijf weterholt dekt waar nodig is voor het werken met sierpleister alles netjes af,en ruimt alles weer netjes op.

 

Schuurwerk

Schuurwerk word kort gezegd gemaakt van gips gemengd met zilverzand. Als tijdens het verhardingsproces met een schuurblok wordt geschuurd ontstaat door het zilverzand kleine krasjes in het gips. Wanneer met het schuurblok in rondjes gecontroleerd geschuurd wordt ontstaat het vlam- of wolkeneffect. Schuurwerk kan worden aangebracht op de kartonnen gipsplaat, maar ook op bestaand stucwerk of betonnen plafondplaten. Stucadoorsbedrijf Weterholt is dankzij samenwerking met andere stucadoorsbedrijven ook in staat om grotere plafonds te schuren.

Plafondwerk

Stucadoorsbedrijf weterholt is gespecialiseerd in het stucadoren van plafond’s. Plafond’s zijn voor de stucadoor lichamelijk het zwaarst. Doormiddel van een rolsteiger of stucadoorssteiger word de eerste belasting weggehaald. Een plafond is vaak een grote kale oppervlakte. Deze leegte kan gebroken worden door een plafond plint, roset om de lamp, een mooie moderne lijst, of een chique ornament. Stucadoorsbedrijf weterholt kan deze toepassingen moeiteloos voor u realiseren.

 

Pleister- en raapwerk

Saus,- schilderklaar

Pleisterwerk wordt ook wel saus,- schilderklaar genoemd. Het stucadoren varieerd van 5mm dik tot 2,5cm dik. Het verfraaien van een slaapkamer, een dicht gemetselde deuropening verbeteren, een gemetselde schoorsteenmantel die u toch eindelijk eens een keer glad en strak wilt hebben, een kinderkamer met spachtel waar u kind zich aan kan bezeren. Het kan allemaal verbeterd worden doormiddel van een pleisterlaag gips. De gips wordt zo verwerkt en afgepleisterd dat het glad genoeg is voor de schilder om het te sausen. Het is verstandig om de pleisterlaag te sausen. Een onbehandelde pleisterlaag neemt vocht op en kan dus niet worden afgenomen.

 

Behangklaar

Ook bestaat er een pleisterlaag die minder behandeld wordt als er later nog behang of een sierpleister overheen gaat . De arbeidsgangen zijn minder en daardoor is deze pleisterlaag relatief goedkoper. Het is niet verstandig om deze pleisterlaag te gaan sausen. Omdat de arbeidsgangen minder zijn en de pleisterlaag bestemd is voor behang is deze niet even glad als de sausklare pleisterlaag.

Airless latex spuiten

Het aanbrengen van latex met een airless heeft de volgende voordelen:

  • Het opspuiten van latex geeft een mooier resultaat dan met de verfroller
  • Het “rollen” laat altijd een structuur na terwijl je daar bij opspuiten geen last van hebt
  • Het is in elke gewenste kleur mogelijk
  • Geeft een strakke afwerking
  • Een hogere productiesnelheid

Buitengevels stukadoren

U kunt uw buitengevels ook laten stukadoren. Er zijn verschillende manieren om uw buitengevel te bewerken. Sierpleister/ spachtelputz, cementgebonden pleistwerk, cement gebonden schuurwerk. Ook kunt u details in uw buitengevel geven. Doormiddel van een schifting kan er een blok verband gevormd worden zodat het lijkt alsof de gevel uit grote blokken bestaat. Ook kunnen er cement gebonden lijsten en ornamenten geplaatst worden.

Afdekken en afplakken

Stucadoren brengt altijd rommel met zich mee. Stucadoorsbedrjf Weterholt komt schoon en gaat opgeruimd weer verder. Alles word afgeplakt en afgedekt. Rommel wordt niet achtergelaten.